10% ΕΚΠΤΩΣΗ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ SITE

Αξιοθέατα

Agios Georgios Beach (Χρυσή άμμος)

Η παραλία του Αγίου Γεωργίου βραβεύεται επάξια με “γαλάζια σημαία” επί χρόνια, για την καθαρότητα των νερών και την άριστη οργάνωση των υπηρεσιών που παρέχονται σε αυτήν.

Η κοσμοπολίτικη παραλία του Αγίου Γεωργίου είναι από τις πιο αγαπητές για τους επισκέπτες του νησιού, φημίζεται για τη ψιλή χρυσή αμμουδιά και τα καταγάλανα ρηχά νερά της! Κύριοι λόγοι που την καθιστούν ελκυστικό προορισμό για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η παραλία εκτείνεται σε μήκος ενός χιλιομέτρου, είναι άριστα οργανωμένη, υπάρχει πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες, διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες, beach-bar, εστιατόρια, εγκαταστάσεις για water και beach sports καθώς και κέντρο εκμάθησης wind surfing.

Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι τα beach volley τουρνουά που διεξάγονται, ενώ η νότια πλευρά της γεμίζει από επιδέξιους surfers. Η παραλία του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Χώρας της Νάξου, απέχει 1 χλμ από το λιμάνι και επτά λεπτά από το κέντρο με τα πόδια. Είναι δηλαδή η καλύτερη επιλογή για όσους δε θέλουν να απομακρυνθούν από τη Χώρα. Παρόλο που η παραλία είναι πολύ κοντά στην πόλη χαρακτηρίζεται από όλους ήσυχη και ιδανική για να χαρεί κάποιος τη θάλασσα και να απολαύσει τον ήλιο.

Κάστρο της Νάξου

Η Καστροπολιτεία της Νάξου ιδρύθηκε το 1207 από το Μάρκο Σανούδο (για το λόγο ονομάζεται και «Κάστρο του Σανούδου»), όταν ο Ενετός διπλωμάτης και στρατιωτικός κατέλαβε 17 νησιά του Αιγαίου και σχημάτισε το Δουκάτο του Αιγαίου, με έδρα τη Νάξο. Το κάστρο χτίστηκε πάνω στα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης της Νάξου, αφού πρώτα ο Σανούδος κατέλαβε το βυζαντινό Κάστρο Απαλίρου.

Περιμετρικά του κάστρου χτίστηκαν δώδεκα μεγάλοι πύργοι, εκ των οποίων σήμερα σώζεται μόνο ένας (ο κυκλικός πύργος των Κρίσπι που μετονομάστηκε σε πύργο του Γλέζου).

Σύμφωνα με την παράδοση, όταν ο Μάρκος Σανούδος έφτιαξε το Δουκάτο του, χώρισε το νησί σε φέουδα και το μοίρασε στους αξιωματούχους του, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και για να εξασφαλίσει την αφοσίωσή τους (ακολουθώντας πιστά τις φεουδαρχικές πρακτικές της Δύσης). Ορισμένοι από αυτούς κατασκεύασαν πύργους στις ομορφότερες και πιο εύφορες περιοχές της εξοχής, ενώ κάποιοι άλλοι έχτισαν αρχοντικά γύρω από το παλάτι του Σανούδου. Τα σπίτια του κάστρου χρονολογούνται στο 14ο και 15ο αι. και τα περισσότερα έχουν οικόσημα καθολικών ευγενών.

Αρχαιολογικό Μουσείο Νάξου

Το αρχαιολογικό μουσείο της Νάξου βρίσκεται στη χώρα, στην περιοχή του κάστρου. Στεγάζεται σε ένα διατηρητέο, βενετσιάνικο κτίριο, το οποίο χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αρχιτεκτονικής άποψης.

Στο μουσείο εκτίθενται αντικείμενα και έργα τέχνης, τα οποία ήρθαν στο φως μετά τις συνεχείς ανασκαφές που πραγματοποιούνται από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και έπειτα. Τα ευρήματα χρονολογούνται από τα νεότερα νεολιθικά έως τα παλαιοχριστιανικά χρόνια (5300 π.Χ. – 5ος αι. μ.Χ.). Οι αρχαϊκοί, οι κλασσικοί και οι ελληνιστικοί χρόνοι αντιπροσωπεύονται από χαρακτηριστικά δείγματα κεραμικής και πήλινων ειδωλίων.Επιπλέον, στο μουσείο εκτίθενται κεραμικά και μια συλλογή γυάλινων αγγείων από τη ρωμαϊκή εποχή.

Οι ανασκαφές τα τελευταία 40 χρόνια έφεραν στο φως πλήθος αρχαιολογικών χώρων και ευρημάτων που εκτίθενται σε αυτό το μουσείο. Στις αρχαιολογικές συλλογές του Μουσείου Νάξου περιλαμβάνονται σημαντικότατα ευρήματα, ιδιαίτερα της πρωτοκυκλαδικής περιόδου (3200 – 2300 π.Χ.) αλλά και από τις παλαιότερες φάσεις των ιστορικών χρόνων, πολλά από τα οποία είναι μοναδικά.

Πέρα από το εσωτερικό του μουσείου, ο επισκέπτης αξίζει να θαυμάσει το ψηφιδωτό δάπεδο που βρίσκεται στην ταράτσα του κτιρίου και απεικονίζει γυναικεία μορφή να ιππεύει θαλάσσιο τέρας.

Χώρα

Η Χώρα, η πρωτεύουσα της Νάξου, είναι μία πανέμορφη κυκλαδίτικη πολιτεία που προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις και υπηρεσίες χειμώνα-καλοκαίρι. Στη Χώρα λειτουργούν τράπεζες, κέντρο υγείας, ταχυδρομείο και πολύ καλή αγορά όπου θα βρείτε όλα τα τοπικά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης, ρούχα, κοσμήματα και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας.

Είναι κτισμένη στο μέσο περίπου της δυτικής ακτής του νησιού, γύρω από τον λόφο του μεσαιωνικού κάστρου, στην θέση της αρχαίας πόλης της Νάξου. Πολλά είναι τα μνημεία μέσα στη Χώρα που μαρτυρούν το παρελθόν της πόλης όπως η Πορτάρα, ο αρχαιολογικός χώρος της Γκρότας και το ενετικό κάστρο. Στη Χώρα βρίσκεται και το αρχαιολογικό μουσείο της Νάξου.

Η πόλη σήμερα επεκτείνεται κυρίως προς την νότια πλευρά της, γύρω από την παραλία του Αγίου Γεωργίου που είναι η δημοφιλής και πολυσύχναστη παραλία της, Αμμουδιά με ρηχά νερά, προστατευμένη από τους ανέμους, ιδανική για παιδιά. Λειτουργεί οργανωμένο αθλητικό κέντρο με σύγχρονο εξοπλισμό για όλα τα θαλάσσια σπορ. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν την παραλία Βίντζι, στη βόρεια πλευρά της Χώρας, κοντά στο λιμάνι, κάτω από την Πορτάρα.

Οι αποστάσεις μέσα στη Χώρα καλύπτονται με τα πόδια. Υπάρχουν δύο μεγάλα δημοτικά parking, ένα στην άκρη του παραλιακού δρό­μου και ένα στην Γκρότα. Τα οχήματα κινούνται πάνω στον περιφερειακό δρόμο της Χώρας που ξεκινάει από το λιμάνι. Ο παραλιακός δρόμος κλείνει για όλα τα οχήματα, τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Η Χώρα συνδέεται με τακτική συγκοινωνία με τα χωριά και τις παραλίες της Νάξου.

10%

Έκπτωση για Κρατήσεις μέσω του Site! Δεχόμαστε και Group.